Primele imagini cu românul prizonier pe navă

Primele imagini cu românul prizonier pe navă

Au apărut primele imagini cu românul ţinut prizonier pe nava sechestrată, în Marea Roşie, de o grupare rebelă din Yemen. Au fost filmate de răpitori în timpul unei vizite, la bordul navei, a unor ofiţeri de rang înalt din armata statului Yemen.

În filmare îl vedem pe Ciprian Soare, pe puntea de comandă, alături de câţiva colegi. Are faţa blurată, dar poate fi recunoscut după tatuajele de pe mâini. Ciprian are 29 de ani şi este electrician pe Galaxy Leader. Nava, cu 25 de oameni la bord, a fost capturată weekendul trecut de rebelii houthi, sprijiniţi de Iran. Piratii spun că vor elibera echipajul doar dacă Israelul opreşte bombardamentele asupra palestinienilor.

25 de marinari din Filipine, Bulgaria, Ucraina, România şi Mexic au fost luaţi ostatici. Codul islamic interzice astfel de practici, însă, în cazul în care se întâmplă, religia îi obligă pe rebelii din Yemen să nu le facă vreun rău prizonierilor. Mai mult, trebuie să li se dea haine şi să fie hrăniţi. Imaginile fau ajuns si la familia lui Ciprian Soare.
Demonstraţia de forţă a grupării militante yemenite a venit ca un răspuns la atacarea Fâşiei Gaza de către Israel. Nava „Galaxy Leader“ plecase din Turcia şi se îndrepta spre India. După ce au capturat-o, rebelii au escortat-o până în portul Al Hudia, unul din cele mai mari din Yemen.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt