Primarul din Otopeni, acuzat de abuz în serviciu

Primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe a ajuns în această dimineaţă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Acesta a fost reţinut de procurorii DNA şi este acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii spun că cei din conducerea instituţiei ar fi cheltuit timp de şase ani bani publici pentru lucrări de infrastructură incomplete. Edilul era în funcţie încă din 1996.

Edilul a condus primăria din Otopeni timp de 26 de ani. Miercuri seară, anchetatorii DNA i-au făcut o vizită şi au ridicat mai multe documente.

Practic primăria Otopeni a încheiat un contract cu o firmă administrată de doi oameni de afaceri. Edilul şi directorul executiv Vlad Constantin nu ar fi respectat atribuţiile de serviciu şi ar fi acceptat o plată ilegală de aproape 36 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei reprezintă cheltuieli nejustificate pentru materiale pe care executantul nu le-ar fi folosit.

În realitate lucrările ar fi costat aproximativ 11 milioane de lei. Cu toate acestea oamenii din oraş au încredere deplină în primarul lor şi sunt convinşi că totul este o înscenare.

Astăzi, edilul dar şi Vlad Constantin, fostul director din primăria Otopeni, reţinut în acelaşi dosar au fost aduşi la Tribunalul Bucureşti. Au fost acuzaţi şi un diriginte de şantier, dar şi trei oameni de afaceri apropiaţi cu primarul pentru infarcţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Silviu Constantin Gheorghe şi directorul institutiei sunt în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt