Premierul vrea reforma industriei jocurilor de noroc. Operatorii, obligaţi să aibă sediul fiscal în România

Premierul vrea reforma industriei jocurilor de noroc. Operatorii, obligaţi să aibă sediul fiscal în România

Marcel Ciolacu le-a pus gând rău operatorilor de jocuri de noroc şi anunţă o reformă în domeniu. Astfel că premierul vrea deja să adopte chiar săptămâna aceasta o ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România.

Şi legea prin care păcănelele vor fi scoase în afara localităţilor va fi adoptată rapid, a anunţat Ciolacu. Premierul acuză faptul că cei din industrie îl şantajează după ce a anunţat această reformă.

Marcel Ciolacu vrea o reformă a jocurilor de noroc în România. Ordonanţa de urgenţă anunţată de premier este însă una controversată, cred cei din industrie, care îl acuză că nu au fost consultaţi şi nici nu au primit un draft al proiectului de lege. 

Majoritatea operatorilor care activează în online, de exemplu, nu au sediul social în România. O obligativitate în acest sens ar duce la infrigement,  avertizează preşedinta Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă. Asta ar însemna că toate fondurile europene ar putea fi suspendate.

În online activează, în prezent, 32 de operatori de jocuri de noroc. Peste 400.000 de persoane au conturi pe aceste platforme. La nivel naţional sunt 513 companii licenţiate în acest domeniu. Sunt 12.000 de săli de jocuri şi 800.000 de păcănele. Numărul celor dependenţi de jocuri de noroc este de peste 100.000. 

Marcel Ciolacu a anunţat că proiectul de lege care va scoate păcănelele în afara localităţilor va fi adoptat rapid de Parlament. Acest proiect ar fi generat şi santaje la adresa sa, acuză Ciolacu. Premierul spune că speră ca autorităţile să facă lumină în acest caz.  

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt