Premierul Ciolacu declară în presa din Austria că va contesta un nou veto al ţării vecine faţă de aderarea României la Schengen

Premierul Ciolacu declară în presa din Austria că va contesta un nou veto al ţării vecine faţă de aderarea României la Schengen

Premierul României, Marcel Ciolacu, afirmă într-un interviu pentru Der Standard, că intenţionează să dea în judecată Austria cerând daune la Curtea Europeană de Justiţie, dacă guvernul austriac va insista să blocheze aderarea României la Schengen.

România este ameninţată şi provocată de războiul Rusiei. Premierul român Ciolacu vrea ca UE să nu mai cumpere deloc gaze din Rusia. El vrea să se adreseze justiţiei în ceea ce priveşte veto-ul austriac la aderarea la Schengen, a declarat premierul pentru DER STANDARD într-un interviu acordat la Bucureşti.
Potrivit calculelor, pagubele provocate României de blocada austriacă se ridică la cel puţin două procente din produsul intern brut, adică la câteva miliarde de euro. Nu se poate pretinde securitate la nivel european şi "în acelaşi timp să i se refuze României un drept fundamental, cum este aderarea la Schengen", a spus Ciolacu.
El este de acord în principiu că Austria plăteşte Rusiei "bani pătaţi cu sânge", după cum s-a exprimat recent şeful Reprezentanţei UE în Austria, Martin Selmayr, declanşând un val de indignare. România şi-a învăţat lecţia cu mult timp în urmă şi, prin urmare, este independentă de gazul rusesc.
Interiviul integral, pe news.ro.

Afla mai multe despreciolacuaustriaschengenromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt