Potop după potop. Localnici evacuaţi de pompieri

Potop după potop. Localnici evacuaţi de pompieri

Puhoaiele au năvălit din nou peste gospodăriile oamenilor din judeţele Dolj şi Mehedinţi! Pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru a evacua sătenii înconjuraţi de ape din mai multe comune. Proaspătul premier, Marcel Ciolacu, a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a anunţat acordarea de ajutorare pentru sătenii din Ighiu, judeţul Alba, grav încercaţi de inundaţiile de săptămâna trecută.

Înconjuraţi de ape, sătenii din Razna, judeţul Dolj, au făcut ce-au putut pentru a-şi salva animalele şi bunurile. Zeci de oameni aur rămas rupţi de lume. Şi în satul Cernăteşti puhoaiele au adus prăpădul. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-i salva pe cei prinşi de viituri. Tot în Dolj, la Goieşti, apele învolburate ale râului Amaradia au distrus un drum şi un pod. Cu casele distruse în urmă cu doar două nopţi, sătenii din Greceşti s-au trezit din nou sub ape. E un coşmar care nu se mai termină, spun sătenii. Ploile au făcut ravagii şi în localitatea doljeană Sopot.

A fost potop şi în Mehedinţi. Mai multe pârâuri şi râuri s-au umflat şi au ieşit din matcă. În satul Drincea până şi cimitirul a fost acoperit de ape. Şi un drum judeţean a fost inundat. Două localităţi au rămas izolate. Probleme au fost şi pe DN 67, între localităţile Floreşti şi Broşteni. La Floreşti, râul Peşteana s-a umflat şi a fost la un pas să iasă din matcă, iar localnicii nu au dormit de teamă ca apele să nu vină peste ei.
 
Probleme au fost şi pe DN 67, între localităţile Floreşti şi Broşteni. La Floreşti, râul Peşteana s-a umflat şi a fost la un pas să iasă din matcă, iar localnicii nu au dormit de teamă ca apele să nu vină peste ei.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt