Port turistic nou, inaugurat în Tulcea

Port turistic nou, inaugurat în Tulcea
foto: tulceanoastra.ro

Mii de localnici şi turişti au participat la Jurilovca la un spectacol unic, organizat pentru inaugurarea noului port turistic. Este cea mai are investiţie prin fonduri europene din Jurilovca, în valoare de 4,5 milioane de euro. Noul port turistic va avea 180 de locuri de acostare, împărţite într-o zonă pentru pescari şi una pentru turişti.

Primăria Jurilovca a organizat pentru inaugurarea noului port turistic un eveniment grandios. A lipsit tăierea de panglici, dar a avut loc un spectacol de cântece şi dansuri oferit de ansamblurile locale. Gurmanzii s-au bucurat de standurile unde puteau degusta   gastronomia locală. Noul Port Turistic Jurilovca înseamnă tot ceea ce este modern, la momentul de faţă, pentru o marină.

Fiecare ponton este prevăzut cu prize, pentru ca ambarcaţiunile să aibă curent, iar posesorii de bărci electrice să poată încărca bateriile. De asemenea, de pe ponton, bărcile pot fi aprovizionate cu apă potabilă. Portul turistic a fost gandit ca un motor de dezvoltare. Portul este prevăzut şi cu zone de promenadă, de relaxare şi de pescuit.

Totul s-a încheiat cu un spectaculos show: 200 de drone au spus, timp de 7 minute, povestea pescarilor lipoveni, a riscurilor pe care şi le asumă aceştia atunci când pleacă în larg, dar şi a emoţiilor soţiilor lor, care îi aşteaptă să se întoarcă teferi acasă, mai ales în zilele în care marea sau lacul Razelm sunt lovite de furtună.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt