Pompierii din România vor merge şi în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetaţie

Pompierii din România vor merge şi în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetaţie

Grecia îşi întăreşte echipele de pompieri în această vară cu 240 de pompieri din Bulgaria, Malta, Moldova şi România, care vor fi desfăşuraţi în ţară de la începutul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie, în plin sezon al incendiilor de vegetaţie, au declarat oficialii, scrie AP, preluat de G4Media.ro.

Acesta va fi al treilea an consecutiv în care pompieri din străinătate vor fi staţionaţi în Grecia, care s-a confruntat cu incendii devastatoare de pădure şi mărăcini în timpul verilor sale calde şi uscate.

Prima echipă străină din Bulgaria se află deja în ţară şi a fost staţionată în oraşul Salonic din nord, în timp ce o a doua echipă de 15 pompieri din Malta urmează să sosească la jumătatea lunii şi va fi staţionată în sudul Greciei, a declarat Ministerul Protecţiei Civile al ţării.

Luni, zeci de persoane au fost evacuate din hoteluri şi case de pe insulele Kos şi Chios din estul Mării Egee, în timp ce forţele terestre şi avioanele de lansare a apei luptau împotriva a două incendii forestiere de mari dimensiuni. Cinci persoane ar fi fost rănite uşor – patru pompieri şi un voluntar – în timp ce un bărbat a fost arestat în Chios şi amendat cu peste 8 000 de euro pentru că ar fi provocat incendiul.

În cele 24 de ore de luni până marţi după-amiază, 36 de incendii de vegetaţie au izbucnit în întreaga ţară, a declarat departamentul de pompieri, marea majoritate fiind combătute în stadii incipiente.

Afla mai multe despregreciapompieriromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt