Ploi şi arşită în luna iulie

Ploi şi arşită în luna iulie

Iulie nu se dezminte şi ne chinuie cu temperaturi sufocante! Şi dacă acum ni se par greu de îndurat, vă spunem că va fi şi mai rău de atât în zilele ce vin. Iar vremea ne face surprize...extreme pentru că ploile vor veni  la pachet cu arşiţa. Deja omenirea a început să numere recorduri...nedorite. Acum 2 zile a fost cea mai călduroasă zi din toate timpurile, la nivel mondial. 
Sudul şi estul ţării se topesc deja la temperaturi de peste 35 de grade.  Oamenii au avut de suportat căldura sufocantă, dar şi umezeala din atmosferă care a făcut aerul şi mai greu de respirat. Termometrele au arătat astăzi 37 de grade la umbră. Asta înseamnă că la soare temperatura a fost mult mai ridicată. Temperatura resimţită în capitală a fost de 39 de grade Celsius. Iar joi va fi şi mai cald. 
În marile oraşe temperaturile vor trece chiar şi de 40-43 de grade. Deja şoferii ştiu bine că maşina  lăsată în soare pentru câteva ore...este imposibil de condus. 
 
Vestea bună este că de sâmbătă se mai răcoreşte. Dar nu avem totuşi numai motive de bucurie. Vremea va fi  capricioasă în toată ţara, cu ploi, descărcări electrice şi vânt puternic. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt