Personal de import pentru hotelurile de la mare

Personal de import pentru hotelurile de la mare

Vin în România de la mii de kilometri distanţă, ca să-şi schimbe viaţa şi să-şi ajute  familiile rămase acasă. Muncitorii din Asia sunt apreciaţi pentru dăruirea cu care muncesc, iar patronii vor să îi păstreze şi să le construiască o nouă viaţă în ţara noastră. Lunile acestea, mare pare a lor sunt angajaţi pe litoral. Cu banii pe care îi câştigă aici îşi întreţin rudele care trăiesc la limita existenţei în ţara natală, motiv pentru care unii chiar îşi aduc familiile în România.

Viran este din SriLanka, iar sărăcia din ţara sa l-a trimis pe alte meleaguri, să-şi câştige traiul. De doi ani e în România, camerist într-un hotel pe litoral, şi munceşte din greu  să-şi întreţină familia. Muncitorii asiatici câştigă la noi cam 3000 de lei lunar, însă au cazarea şi mesele asigurate. Astfel, sumele trimise acasă, chiar dacă par mici pentru noi, au valoare de zeci de ori mai mare în mâinile părinţilor şi fraţilor din Sri Lanka.
 
Colegii şi patronul îi apreciază enorm. Sunt liniştiţi, cuminţi şi muncesc fără oprire. S-au acomodat în România, şi-au făcut prieteni şi înceacă să profite la maximum de timpul liber. Viran şi Dashin sunt doi dintre zecile de angajaţi asiatici de pe litoral. Patronul lor spune că vrea să îi păstreze definitiv, să le  facă locuinţe şi chiar să îi ajute să-şi găsească jumătatea în România.
 
În ţara noastră muncesc în acest moment peste 100.000 de asiatici, cei mai mulţi din  Bagladesh, Nepal, Pakistan şi SriLanka.
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt