Alex Florenţa, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat că în urma unei anchete preliminare a reieşit că o autocisternă aflate la staţia de la Crevedia avea o defecţiune la maşină şi şoferul acesteia a decis să transfere GPL-ul care îl transporta în altă cisternă, care era parcată în curtea punctului de lucru. La un moment dat însă, în condiţii încă neelucidate complet, sub una dintre cisterne a apărut foc, moment în care angajaţii au încercat să oprească traficul rutier şi să stingă incendiul.
La nivelul Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost deschis un dosar de urmărire penală în care se fac cercetări pentru distrugere din culpă având ca urmare un dezastru. ,,Dosarul de urmărire penală preluat la nivelul Parchetului de pe lângă ÎCCJ urmăreşte infracţiunea de distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru, prin dezastru înţelegându-se în accepţiunea Codului penal inclusiv situaţia când un astfel de eveniment are ca urmare moartea sau vătămarea corporală a două sau mai multe persoane”, a declarat Alex Florenţa.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis două dosare penale de abuz în serviciu, după exploziile şi incendiul devastator de la staţia GPL din Crevedia. Pe rolul DNA, „au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârşirea de către funcţionari publici a unor presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii”, a anunţat DNA într-un comunicat de presă. Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă, adică în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.