Organizatorii Balonului de Aur au venit cu replica în scandalul legat de Vinicius

Organizatorii Balonului de Aur au venit cu replica în scandalul legat de Vinicius

”Niciun jucător şi niciun club nu ştie cine va câştiga” Balonul de Aur, a declarat pentru AFP unul dintre organizatorii ceremoniei, pe care Real Madrid a anunţat că o boicotează deoarece crede că jucătorul său Vinicius nu va fi încoronat.

 „Toate cluburile şi jucătorii sunt în aceeaşi barcă”, a adăugat această sursă, reamintind regulile foarte stricte de confidenţialitate prevăzute pentru această ediţie din 2024.

Real este convinsă că atacantul său brazilian favorit nu va fi premiat luni seară cu Balonul de Aur şi a anulat vizita delegaţiei sale la Théâtre du Châtelet din Paris. „Dacă criteriile de atribuire nu îl desemnează pe Vinicius drept câştigător, aceleaşi criterii ar trebui să îl desemneze pe Carvajal drept câştigător. Cum nu a fost cazul, este clar că UEFA Ballon d'Or nu respectă Real Madrid. Iar Real Madrid nu este acolo unde nu este respectat”, a precizat pentru AFP clubul madrilen.

 Organizatorii Balonului de Aur au decis să inoveze în acest an, păstrând secretă identitatea câştigătorului până la final, pentru a evita orice scurgere de informaţii către presă. În anii precedenţi, câştigătorul era dezvăluit cu câteva zile înainte de ceremonia de premiere. Toţi cei nominalizaţi au fost invitaţi în această seară la ceremonia de la Paris.

Absenţa jucătorilor Realului şi declaraţia clubului sugerează că nici Vinicius, nici Dani Carvajal şi nici Jude Bellingham, artizanii triumfului european al clubului, nu vor câştiga trofeul, lăsând cale liberă mijlocaşului spaniol al lui Manchester City, Rodri. Mijlocaşul în vârstă de 28 de ani a câştigat Euro-2024 cu La Roja şi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului de către UEFA.

Ballonul de Aur este acordat de un juriu format din jurnalişti care reprezintă primele 100 de naţiuni din clasamentul FIFA.

Afla mai multe desprebalonul de aurvinicius
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt