Opt pacienţi s-au intoxicat cu fum

Opt pacienţi s-au intoxicat cu fum

Spitalele de psihiatrie cu pacienţi care au acces la surse de foc sunt bombe cu ceas! Un pacient aflat în sevraj şi internat la Spitalul de psihiatrie din Slatina a semănat teroare după ce a incendiat izolatorul clinicii.
Toţi pacienţii au fost evacuaţi urgent, dar câţiva dintre ei s-au intoxicat cu fum.

Pe lângă cei 36 de pacienţi, şi 14 cadre medicale au fost evacuate. O infirmieră a primit îngrijiri la faţa locului, dar a refuzat apoi transportul la spital.

Ceilalţi pacienţi, care nu au avut nicio problemă, au fost evacuaţi în curtea spitalului. La incendiu au fost trimise toate mijloacele de intervenţie din judeţul Olt, adică aproape 100 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 16 ambulanţe, o autoscară şi o autospecială de descarcerare. Şi din judeţele vecine, Dolj, Teleorman şi Vâlcea, au ajuns mai multe echipaje de salvatori.

Din cei 36 de pacienţi care se aflau în spital la momentul incendiului, 8 au ajuns la urgenţă, intoxicaţi cu fum, 24 au fost transferaţi la alte unităţi medicale de psihiatrie, iar 4 au fost externaţi. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili concret cauzele producerii incendiului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt