OMV Petrom: Aşteptăm ca până la finalul lunii octombrie să primim autorizaţia de construcţie pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră

OMV Petrom: Aşteptăm ca până la finalul lunii octombrie să primim autorizaţia de construcţie pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră

Proiectul Neptun Deep se află în etapa de obţinere a evaluării impactului de mediu, iar compania OMV Petrom aşteaptă ca, până la finele lunii octombrie, să primească şi autorizaţia de construcţie, a declarat joi Alexandru Maximescu, vicepreşedintele companiei, citat de Agerpres.

„Plasarea Mării Negre pe scenă este importantă, nu doar pentru România, ci şi pentru Republica Moldova, Bulgaria şi celelalte ţări din regiune. Cu peste un an în urmă ne aflam aici foarte aproape de decizia finală privind investiţia Neptun Deep. Existau atunci foarte multe zvonuri la momentul acela şi foarte mulţi oameni nu aveau încredere că OMV Petrom şi Romgaz vor fi în stare să facă un astfel de proiect.

Astăzi, suntem foarte mândri că am demonstrat că suntem în stare. Romgaz şi OMV Petrom au participaţii egale în acest proiect – „50%-50%” – şi va plasa România pe o poziţie binemeritată, şi anume de cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană. 

Companii de renume mondial participă alături de noi la proiect, ceea ce ne dă încredere că proiectul va fi realizat la timp şi în limitele bugetului. Acum, suntem în etapa în care ne apropiem de obţinerea evaluării impactului de mediu. Vor urma celelalte documente care vor fi trimise Ministerului Energiei pentru autorizaţia de construcţie pe care sperăm să o obţinem până la finalul lunii octombrie”, a spus Maximescu la cea de-a 8-a ediţie a evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum”.

Potrivit sursei citate, proiectul este situat la aproximativ 170 de mile de ţărmul românesc, iar investiţia totală va fi de aproximativ 3,8 – 4 miliarde de euro. 

În context regional, vicepreşedintele OMV Petrom a adus în discuţie implicarea companiei pe care o reprezintă în livrarea de gaz către Republica Moldova.

„Suntem foarte mândri că, în lunile recente, OMV Petrom a câştigat toate licitaţiile pentru a livra gaz către Moldova în condiţii de securitate şi mai ieftin decât Gazprom. Cooperarea dintre Ministerul Energiei din Republica Moldova şi companiile din România s-a bucurat de foarte mare succes, atât de mult încât în 24 de ore companiile româneşti au preluat întreaga alimentare pentru Republica Moldova. Am demonstrat că este posibil şi într-o situaţie de criză să răspundem şi să ajutăm Moldova (…) Pentru 2024, 2025, 2026, vom investi, în fiecare an, aproximativ opt miliarde de lei în securitate energetică în regiune”, a punctat reprezentantul OMV Petrom.

 

Afla mai multe despreomv petromneptun deep
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt