O nouă lovitură pentru TikTok. Motivul pentru care 13 state americane dau în judecată platforma

O nouă lovitură pentru TikTok. Motivul pentru care 13 state americane dau în judecată platforma

13 state americane au decis să dea în judecată TikTok, din motiv că aplicaţia provoacă dependenţă adolescenţilor şi le afectează sănătatea mintală. Mai mult, oficialii sunt de părere că platforma Tiktok, deţinută de China, "funcţionează ca un club de striptease virtual fără restricţii de vârstă".  Compania neagă vehement acuzaţiile.

Acesta este noul trend de pe TikTok, care a cucerit utilizatorii aplicaţiei, în ultimele zile. Îţi pui papagul pe umăr şi faci un featuring cu el. Trendul a pornit în SUA, unde platforma are cei mai mulţi utilizatori – peste 148 de milioane. Acum, 13 state americane au decis să dea în judecată TikTok. Motivul este că aplicaţia provoacă dependenţă adolescenţilor şi le afectează sănătatea mintală.

LETITIA JAMES, procuror general New York: „Am vrut să ne protejăm copiii. Este atât de simplu. Pentru că la nivel naţional, copiii şi adolescenţii se luptă cu rate semnificativ ridicate de depresie, anxietate, gânduri de sinucidere, idei de sinucidere şi alte probleme de sănătate mintală, în mare parte din cauza reţelelor sociale”.

Mai mult, oficialii sunt de părere că platforma Tiktok, deţinută de China, "funcţionează ca un club de striptease virtual fără restricţii de vârstă".  Compania neagă vehement acuzaţiile şi spune că americanii nu vor de fapt să coopereze.

ROB BONTA, procuror general California: TikTok are un algoritm care este conceput pentru a atrage copiii noştri şi a-i menţine activ cât mai mult timp posibil. TikTok implementează o suită de caracteristici manipulative care exploatează vulnerabilităţile psihologice unice ale copiilor noştri.

Reţelele sociale se pot transforma rapid într-un mediu nociv. Un exemplu este şi cazul unui român care îşi foloseşte canalul de TikTok pentru a instiga la abuzuri sexuale împotriva minorilor. Echipa Prima TV a făcut un reportaj în acest sens şi a descoperit că bărbatul este în vizorul poliţiei, dar într-un alt dosar.  

Înregistrarea şocantă din live-ul de pe TikTok al bărbatului nu este singura. Acesta petrece ore în şir pe platforma la care au acces minorii cu vârsta de cel puţin 13 ani. La noi, TikTok a explodat ca popularitate în ultimii ani, iar în prezent este a doua cea mai folosită reţea socială, cu aproape 9 milioane de utilizatori români.

 

Afla mai multe despretiktoksuajudecatacopiialgoritm
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt