O mamă gravidă şi copilul au murit în spital

O mamă gravidă şi copilul au murit în spital

O tânără de 25 de ani a murit, după ce a născut la spitalul din Arad, în urma operaţiei de cezariană. Copilul nu a supravieţuit nici el. Femeia a fost adusă la spital luni, cu o viroză respiratorie, iar în dimineaţa aceasta starea sa şi a fătului s-au agravat. Nu au mai putut fi salvaţi. Autorităţile au început o anchetă. 

Florentina avea 25 de ani si doi copii acasa. S-a intors in tara, din Belgia, în urmă cu 3 saptamani şi a decis să nască acasă. Ieri, a chemat salvarea pentru ca avea febra 38,2, tuşea si avea probleme de respiratie. Medicii au dus-o direct la sectia de obstretica si ginecologie din Arad.
Starea tinerei s-a înrăutăţit. A fost dusă la terapie intensivă, iar medicii credeau că o să fie mai bine. Având în vedere că fătul urma să fie născut, echipa de medici a decis ca intervenţia de cezariană să fie făcută urgent. Scopul era ca respiraţia pacientei să fie mai uşoară, saturaţia scăzuse la 70. Simptomele femeii au evoluat rapid. 
Pana acum, viroza respiratorie pare să fie cauza deceselor. Autorităţile au început o anchetă şi aşteaptă rezultatul necropsiilor. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt