Noi atacuri ruseşti la graniţa Românie cu Ucraina! Reacţia autorităţilor de la Bucureşti

Noi atacuri ruseşti la graniţa Românie cu Ucraina! Reacţia autorităţilor de la Bucureşti
foto: captura video Twiiter

Noi atacuri ruseşti la doar câteva sute de metri de graniţa României cu Ucraina! Porturile Reni şi Izmail au fost lovite din nou de mai mutle drone ruseşti . Mai multe silozuri de cereale şi depozite au fost avariate în urma atacurilor.

"Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac", a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. ,,Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii", a precizat el.

Comandantul unui vas care transporta cereale ucrainene spre Constanţa, pentru tranzit, a fost surpins de bombardamente în timp ce se afla pe malul românesc. Cel puţin 10 drone au fost lansate, spune acesta. De data aceasta, toate dronele şi-au atins ţinta. 

Porturile Izmail şi Reni au devenit puncte cheie pentru exportul de grâne ucrainene după retragerea Rusiei din acordul privind cerealele. Pe 23 iulie, portul Reni a mai fost vizat de un atac similar, iar portul Ismail a mai fost avariat de ruşi la începutul acestei luni.

Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa.

MAE condamnă atacurile ruşilor

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu a condamnat cu fermitate pe reţeaua socială X acţiunile Rusiei. Potrivit oficialului român, Rusia încalcă flagrant legea internaţională şi pune în pericol atât securitatea alimentară mondială cât şi siguranţa navigaţiei în Marea Neagră. În plus, Luminiţa Odobescu spune că atacurile Rusiei nu au nicio ţintă militară şi se îndreaptă exclusiv către oameni nevinovaţi şi infrastructura civilă. Imediat după atacul în urma căruia mai multe silozuri şi depozite de cereale au fost avaruiate, preţul grâului a crescut cu 1,3% pe bursa de la Chicago.

Reaţia MApN după atacurile ruseşti

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forţele armate ale Federaţiei Ruse împotriva zonelor locuite de populaţia civilă şi elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. Războiul de agresiune declanşat de forţele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, se spune în comunicatul Ministerului Apărării.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt