Nicuşor Dan spune că până la finele mandatului vor fi achiziţionate încă 250 de tramvaie cu aer condiţionat

Nicuşor Dan spune că până la finele mandatului vor fi achiziţionate încă 250 de tramvaie cu aer condiţionat

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că până la finalul celui de-al doilea mandat al său vor fi achiziţionate 250 de tramvaie noi, care se vor adăuga celor 100 cumpărate deja.

El a menţionat, la Euronews, că în acest fel se va ajunge ca toate tramvaiele din Capitală să fie dotate cu aer condiţionat. Potrivit edilului general, în prezent aproximativ 5% dintre autobuze, 50% dintre troleibuze şi 50% dintre tramvaie nu au aer condiţionat.

„Noi am reuşit cu aceste 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze care au schimbat alte vehicule similare, să ajungem – global, la nivelul tuturor vehiculelor – de la 52% la 74% (în ce priveşte dotarea cu aer condiţionat). Au fost nişte experimente făcute în mandatul trecut… în primul rând e foarte scump să pui aer condiţionat pe un tramvai – cam 100.000 de euro – şi n-a funcţionat. Două au luat foc, instalaţiile sunt grele, nu poţi să le pui decât în plafon…

Flota noastră de troleibuze este de aproximativ 200, iar acum am mai adus 100. O să avem 300 din care o să începem încet, încet să casăm. Pe tramvaie e durerea noastră, pentru că sunt foarte scumpe: 2 – 3 milioane de euro/bucata. Am adus primele 100 cumpărate după 1989 şi vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat. Avem studiu de oportunitate, avem o direcţie de finanţare. În momentul în care o să avem 350 de tramvaie noi în Bucureşti, o să fie rezolvată şi problema aerului condiţionat pe tramvaie”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Afla mai multe desprenicuşor danautobuze
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt