Netanyahu spune că nu va exista o încetare a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Netanyahu spune că nu va exista o încetare a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, sâmbătă, că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus, punând sub semnul întrebării o parte esenţială a unei propuneri de armistiţiu pe care preşedintele american Joe Biden a declarat că Israelul însuşi a făcut-o.

Biden a declarat vineri că Israelul a propus un acord care implică un armistiţiu iniţial de şase săptămâni, cu o retragere militară parţială a Israelului şi eliberarea unor ostatici, în timp ce cele două părţi negociază "o încetare permanentă a ostilităţilor".

Cu toate acestea, Netanyahu a declarat sâmbătă că orice noţiune că Israelul ar accepta o încetare permanentă a focului înainte de "distrugerea capacităţilor militare şi de guvernare ale Hamas" este "un lucru care nu se poate face".

Negocierile de pace s-au împotmolit de câteva luni, Israelul cerând eliberarea tuturor ostaticilor şi distrugerea Hamas, în timp ce Hamas cere o încetare permanentă a focului, retragerea forţelor israeliene şi eliberarea a numeroşi prizonieri palestinieni.

Hamas a declarat vineri că este pregătită să se implice "în mod pozitiv şi constructiv", dar unul dintre oficialii de rang înalt ai grupării, Mahmoud Mardawi, a declarat într-un interviu acordat televiziunii din Qatar că nu a primit încă detaliile propunerii. "Nu se poate ajunge la niciun acord înainte de a fi îndeplinită cererea de retragere a armatei de ocupaţie şi de încetare a focului", a spus el. Hamas îşi menţine angajamentul de a distruge Israelul.

 

Afla mai multe desprehamasnetanyahurazboi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt