Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului: România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise şi este dată drept exemplu

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului: România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise şi este dată drept exemplu

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a participat la ”Forumul Global OCDE – Creşterea Încrederii şi Consolidarea Democraţiei”, organizat de Secretariatul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Italia, care deţine preşedinţia G7 în acest an.

Abrudean spune că România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise şi este dată drept exemplu în toate rapoartele pe care organizaţia le face pe această temă. 

“România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise şi este dată drept exemplu în toate rapoartele pe care organizaţia le face pe această temă. Mă bucur să văd că eforturile pe care ţara noastră le face sunt apreciate la cel mai înalt nivel”, transmite Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, de la Milano, unde are loc Forumul Global OCDE – Creşterea Încrederii şi Consolidarea Democraţiei.

Forumul cu tema „Identificarea de noi oportunităţi pentru viitorul democraţiei: Demnitate-Securitate-Încredere” este organizat de Secretariatul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Italia, care deţine preşedinţia G7 în acest an.

Liberalul Mircea Abrudean a fost invitat să participe, alături de toate guvernele statelor membre şi statelor candidate, în cadrul demersurilor de avansare a candidaturii României la OCDE. Acesta a fost luni speaker în cadrul unuia dintre panelurile Forumului, în cadrul sesiunii ”Facem ca vocile oamenilor să conteze – Întărirea democraţiei reprezentative prin participarea semnificativă a cetăţenilor”, alături de George Papandreau, raportorul pentru Democraţie al Consiliului Europei, Leo Varadkar, fost prim-ministru al Irlandei, Thierry Beaudet, preşedintele Consiliului Economic, Social şi de Mediu al Franţei, precum şi alţi reprezentanţi ai mediului internaţional şi reprezentaţi ai societăţii civile.

Mircea Abrudean a vorbit pe tema consolidării proceselor de participare cetăţenească ca o caracteristică de bază a democraţiilor reprezentative. La acest panel, pe lângă participanţii din sală, au fost prezente online peste 750 mii de persoane, din cele peste 44 de state reprezentate la Forum.

Secretarul general al Guvernului a avut o întrevedere bilaterală cu Gillian Dorner, director adjunct al Direcţiei pentru Guvernanţa Publică a OCDE şi Calos Santiso, şeful Diviziei pentru Guvernare Digitală, Inovare în sectorul public şi Guvernare Deschisă OCDE. Temele discutate au fost progresele şi colaborarea între Guvernul României şi OCDE pe domeniile guvernării deschise, inovării in sectorul public, creşterea încrederii populaţiei în guvern şi iniţiativele viitoare ale OCDE la care Secretariatul General al Guvernului ar putea contribui.

Afla mai multe despreabrudeanromaniaocde
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt