Ministrul Turismului: Ne aşteptăm în 2025 la o creştere de cel puţin 5% a numărului de turişti, faţă de anul trecut

Ministrul Turismului: Ne aşteptăm în 2025 la o creştere de cel puţin 5% a numărului de turişti, faţă de anul trecut

România se aşteaptă la o creştere cu cel puţin 5% a numărului de turişti în 2025, după ce anul trecut a consemnat aproximativ 12,2 milioane, a afirmat, joi, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului, Bogdan Ivan.

'În momentul de faţă, estimarea datelor raportate la anul 2024 a fost de aproximativ 12,2 milioane de turişti în România. Ne aşteptăm la o creştere de cel puţin 5% faţă de anul trecut. Focusul principal al nostru este pe turiştii care vin din afara ţării. O dată, să consolidăm turiştii români, care anul trecut au dus în afară României aproximativ 8 miliarde de euro - astea sunt cifrele oficiale de la INS -, ei sunt principala ţintă, iar doi, să aducem cât mai mulţi din afară ţării în România', a spus Bogdan Ivan, potrivit Agerpres, la deschiderea Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară.

În acest sens, şeful de la Economie şi Turism a precizat că se lucrează la o aplicaţie care să arate care este profilul turistului care ajunge în România, astfel încât să poată fi concepute campanii de atragere a acestuia.

'Pentru asta, v-am spus că lucrăm la o aplicaţie care să poată să prelucreze direct şi automatizat datele mari, ca să vedem care este profitul turistului care ajunge în România, fie că vorbim de români, fie că vorbim de cei veniţi din afară ţării, ca să ştim după asta cum să ne fundamentăm tot ce înseamnă marketingul targetat pentru pieţele externe. Una este să faci o campanie de marketing pentru turiştii de peste 65 de ani din Germania sau Franţa ori din Marea Britanie, care sunt interesaţi de staţiuni balneoclimaterice, alta este să faci o campanie de marketing pentru turiştii de până în 30 de ani care vin la Neversea, Untold sau alte evenimente de acest gen.

Şi am avut un dialog extrem de constructiv cu toţi operatorii din zona privată, pentru că îmi doresc ca deciziile luate de stat să nu mai fie luate exclusiv de nişte funcţionari sau miniştri care nu au lucrat în domeniul turismului. Din acest motiv am început un dialog extins cu ei. Cele mai bune idei ne-au venit din zona privată şi îmi doresc în continuare să luăm aceste decizii împreună cu mediul privat', a transmis Ivan.

În altă ordine de idei, ministrul a afirmat că, în opinia sa, România este 'cel mai frumos loc pe pământ'.

'România e un loc spectaculos, care îmbină pe deoparte o zonă de tehnologii şi de companii foarte dezvoltate, dar în acelaşi timp te aduce şi în locuri în care oamenii pot să vadă cum trăiau părinţii şi bunicii noştri, cum se dezvoltau şi cum făceau agricultură, de exemplu. România eu spun că e cel mai frumos loc pe Pământ, pentru că sunt îndrăgostit de ţara noastră, dar toţi cei pe care i-am cunoscut eu şi au ajuns în România şi au călcat locuri cel puţin din Transilvania, de unde sunt eu, de fiecare dată m-au sunat şi au spus că vor să se întoarcă, pentru că ceea ce putem să le oferim noi, cu ospitalitatea noastră, cu locurile minunate, nu cred că pot să găsească în altă parte', a menţionat oficialul MEDAT.

El a admis că turiştii care caută doar resorturi de cinci stele la malul mării poate nu sunt neapărat încântaţi de ceea ce oferă România, însă 'România în sine este o experienţă'.

'Cred foarte mult că, dacă stăm la aceeaşi masă, împreună, mediul privat cu statul, vom putea să şi investim foarte inteligent în marketingul nostru, să stabilim foarte clar care ne sunt turiştii care pot să ajungă în România. Şi atunci când avem acest pact între mediul public şi mediul privat, vom reuşi cu adevărat să-i facem pe oameni să vină în România, să caute ţara noastră şi să fie atât de prezentă România pe buzele lor, încât, atunci când ajung să stabilească unde vor merge în concediu, să fie o decizie foarte simplă. Faptul că s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani cursele charter, faptul că s-au dezvoltat noi rute între România şi alte state, faptul că deja avem noi pieţe cu care am discutat în ultimele două luni reprezintă un foarte mare plus şi, pe analiza noastră, ar trebui să creştem, din punctul meu de vedere, cel puţin cu 5% numărul turiştilor care vor ajunge în România în cursul anului 2025', a adăugat ministrul.

Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară 2025, a debutat joi, la Romexpo. Ajuns la cea de-a 51-a ediţie, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare, atât a celor mai interesante oferte şi atracţii turistice din România şi din străinatate, cât şi a accesoriilor şi gadget-urilor necesare în orice vacanţă, potrivit prezentării de pe site-ul dedicat.

Evenimentul se desfăşoară pe o suprafaţă de 12.000 metri pătraţi şi reuneşte 190 de expozanţi din ţară şi din străinătate, consolidându-şi statutul de platformă de referinţă în industria turismului, potrivit unui comunicat al Romexpo.

Evenimentul este deschis publicului în perioada 20 - 22 februarie, între orele 10:00 - 18:00, şi pe 23 februarie, între orele 10:00 - 16:00.

Preţul biletului de acces este de 20 de lei, iar accesul gratuit se poate face pe baza înregistrării în aplicaţia Romexpo, disponibilă în Google Play şi App Store.

Afla mai multe despreivanturistiromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt