Ministrul Apărării din Turcia, vizită la Bucureşti. Tîlvăr: România, pregătită să participe la grupul privind combaterea minelor marine în Marea Neagră

Ministrul Apărării din Turcia, vizită la Bucureşti. Tîlvăr: România, pregătită să participe la grupul privind combaterea minelor marine în Marea Neagră

Ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr a discutat, joi, cu omologul său turc Yaşar Güler, aflat într-o vizită oficială în ţara noastră, despre subiecte privind securitatea şi cooperarea în domeniul apărării, dialogul fiind concentrat pe teme precum provocările din regiunea Mării Negre, pe fondul evoluţiilor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, sprijinul pentru Ucraina, cooperarea bilaterală şi în cadru aliat dintre România şi Turcia.

„Am avut, astăzi, o întâlnire cu omologul meu turc, Yaşar Güler, care se află în vizită oficială în România. În cadrul convorbirilor bilaterale, am abordat subiecte privind securitatea şi cooperarea în domeniul apărării, dialogul fiind concentrat pe teme precum provocările din regiunea Mării Negre, pe fondul evoluţiilor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, sprijinul pentru Ucraina, cooperarea bilaterală şi în cadru aliat dintre România şi Turcia”, a scris Angel Tîlvăr, joi pe Facebook.

Ministrul Apărării Naţionale a adăugat că a salutat „intrarea în etapa de operaţionalizare a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră”

„Am subliniat nevoia stringentă ca această iniţiativă regională să înceapă acţiunile concrete de contracarare a pericolului reprezentat de minele marine în derivă, contribuind astfel la menţinerea siguranţei rutelor de navigaţie în Marea Neagră. România este pregătită să participe cu capabilităţi şi personal la Grupul operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră şi vom continua să lucrăm cu partenerii din Turcia şi Bulgaria în vederea operaţionalizării, cât mai rapid, a iniţiativei”, a mai spus Tîlvăr.

Afla mai multe despretîlvarromaniaturciacooperare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt