Alegerea alimentelor poate contribui în mod semnificativ la menţinerea sănătăţii creierului. Trebuie să fim atenţi astfel încât produsele pe care le consumăm să aibă în compoziţia lor acei nutrienţi naturali care ajută creierul să funcţioneze perfect.
Potrivit publicaţiei eatigwell.com, care o citează pe dr. Maggie Moon, autoarea cărţii „The MIND Diet: 2end edition”, există chiar o combinaţie alimentară sănătoasă care poate ajuta la menţinerea sănătăţii creierului.
„Consider că cel mai bun mic dejun include o lingură de iaurt grecesc degresat, pentru proteine, fructe de pădure amestecate, pentru polifenoli, şi nici pentru o porţie zdravănă de Omega 3” recomandă dr. Moon.
Beneficiile iaurtului grecesc şi ale nucilor
Bogat în vitaminele B12 şi D, iaurtul grecesc poate ajuta la creşterea producţiei de neurotransmiţători şi poate reduce inflamaţia apărută la nivel cerebral, de aceea este considerat un ingredient benefic pentru creier.
De cealaltă parte, nucile sunt o sursă importată de antioxidanţi şi acizi graşi Omega 3, substanţe nutritive care menţin sănătatea creierului. Aceste substanţe joacă un rol important în reducerea stresului oxidativ şi a inflamaţiei.
De ce e bine să mâncăm fructe de pădure?
La rândul lor, fructele de pădure pot reduce riscul de demenţă, pentru că antioxidanţii pe care îi conţin pot reduce procesul de îmbătrânire a a creierului. De asemenea, fructele de păduse sunt sănătoase şi pentru inimă, datorită compuşilor numiţi flavonoide pe care îi conţin.
Dieta sănătoasă pentru creier poate fi asociată şi cu mişcarea. Se ştie destul de bine că activităţile fizice sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii generale a organismului. Este nevoie de doar 30 de minute de mişcare în fiecare zi pentru a avea un corp sănătos şi o minte sănătoasă. Putem alerga, putem merge la sală sau pedala, în funcţie de modul în care ne face plăcere să ne mişcăm.