Mărturii din noaptea atacului asupra porturilor ucrainene

Mărturii din noaptea atacului asupra porturilor ucrainene

Moscova a fost din nou atacată cu drone la primele ore ale dimineţii. Oficialii spun că ar fi ucrainene. Tot astăzi, Moscova a fost zguduită de o explozie la o uzină militară ce producea armament explozibil. Ruşii spun că ar fi vorba de un sabotaj.

45 de oameni au fost răniţi după ce o fabrică de muniţie, din Moscova, a sărit în aer. Deflagraţia a avut loc  într-un depozit unde era stocat echipament exploziv, muniţie destinată armatei şi războiului din Ucraina. Unda de şoc a spart geamurile mai multor clădiri din împrejurimi, iar o coloană de fum negru a acoperit mare parte din moscova pentru câteva minute. Cauza deflagraţiei este încă necunoscută iar autorităţile spun că ar mai putea fi oameni sub dărâmături.

Tot la Moscova, două drone de luptă au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Primarul oraşului susţine că nimeni nu a fost rănit şi dă vina pe ucraineni pentru atac. 

În vestul Ucrainei, la graniţa cu România, oraşele sunt tot mai pustii. Vorbim despre localităţile Izmail şi Reni, atacate noaptea, cu drone şi rachete. O echipă Focus a stat de vorbă cu un etnic român, supravieţuitor al atacului din portul Reni.

De când a expirat acordul cerealelor, Rusia atacă constant portul Odessa şi îl face inoperabil. Toate transporturile de cereale pe apă au fost acum preluate de către porturile din Izmail, Reni şi Orlivka. Toate la doar câţiva km de România.
Departe de Ucraina, în Turcia, preşedintele Erdogan a vorbit pentru prima dată de la încheierea acordului. Erdogan spune că soluţia exportului cerealelor depinde de Occident.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt