Marea Britanie, lovită de furtuna Dudley

Marea Britanie, lovită de furtuna Dudley

Furtuna Dudley a lovit cu putere Marea Britanie. Aproximativ 14 mii de oameni au rămas fără curent după ce rafalele de vânt, care au atins viteze de până la 144 de km/h, au avariat reţeaua electrică. Frontul atmosferic avansează rapid. E cod galben de vânt puternic astăzi în mai multe ţări din nordul, centrul şi estul Europei. România este şi ea pe listă.

Precipitaţii abundente şi rafale de vânt puternice au lovit Marea Britanie. Cel mai afectat este nord-estul Angliei, unde furtuna Dudley s-a dezlănţuit asupra regiunilor Cumbria, North Yorkshire şi Lancashire. Sute de locuinţe au fost avariate.

Meterologii au emis coduri portocalii de vânt puternic pentru cea mai mare parte a Regatului Unit. Iar specialiştii în situaţii de urgenţă i-au avertizat pe oameni să se pregătească pentru un val de ninsori abundente.

Furtuna a lovit şi sudul Scoţiei, Irlanda de Nord dar şi vestul continentului european. Într-o localitate olandeză, rafalele de vânt au fost atât de puterncie, încât au smuls mai mulţi copaci din rădăcini.

Iar de mâine loveşte şi Eunice. O altă furtună puternică. Aşa că aproape între întreg continentul european va fi sub un cod galben de vânt puternic. În curând rafalele se vor face resimţite şi în România.

Meteorologii au emis inclusiv deja alerte de cod roşu în unele zone din centrul Europei, acolo unde furtuna va lua pe alocuri aspect de uragan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt