Marcel Ciolacu, desemnat premierul României

Marcel Ciolacu, desemnat premierul României
foto: Inquam Photos / George Calin

De ziua lui de naştere, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat prim ministru pe Marcel Ciolacu. O alegere cunoscută încă de acum un an şi jumătate, de când coaliţia PNL PSD a stabilit că va exista o rotativă. Mulţi se întrebau însă cum va arăta această desemnare, dată fiind relaţia din trecut a preşedintelului cu PSD, partid pe care îl numea toxic. 

O coaliţie formată din PNL şi PSD. Partid pe care, în urmă cu trei ani, şeful statului îl cataloga cu totul diferit, într-unul dintre cele mai dure discursuri pe care le-a ţinut vreodată. PSD hotărăşte acum problemele naţiunii din dublă postură: partid majoritar în Parlament şi aflat la guvernare. Ce-a dea doua parte cu acceptul direct al preşedintelui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu şi-a început primul discurs în calitate de premier desemnat cu o urare. 

Principalele priorităţi ale mandatului său vor fi economia şi reforma, a spus Marcel Ciolacu. Înainte să îl desemneze premier pe Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis s-a consultat cu partidele. A fost doar ceva formal, pentru că nominalizerea era cunoscută. Cei de la PSD şi PNL au venit împreună cu liderul grupului minorităţilor naţIonale, dar fără UDMR, care a mers la consultări o jumătate de oră mai târziu. A urmat delegaţia USR, condusă de Cătălin Drulă. Ultimii care au mers să se întâlnească cu preşedintele au fost parlamentarii AUR.

Parlamentarii de la Forţa Dreptei, partid condus de fostul premier Ludovic Orban, au protestat în faţa Palatului Cotroceni. După nominalizarea premierului, coaliţia PNL PSD trebuie să stabilească portofoliile pentru noul guvern. 
 
 

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt