Marca: Andrei Raţiu se va întoarce la Villarreal pentru a putea prinde Campionatul European

Marca: Andrei Raţiu se va întoarce la Villarreal pentru a putea prinde Campionatul European

Andrei Raţiu este în pericol să piardă Campionatul European din Germania, din cauză că nu prea prinde minute la Rayo Vallecano, informează primasport.ro.

Fundaşul român a fost un jucător important în obţinerea calificării la Euro 2024, dar până acum nu a reuşit să se impună în primul 11 al echipei din La Liga.

Edi Iordănescu a fost în Spania şi a discutat cu Raţiu, care ar fi fost dorit de Fiorentina, dar până la urmă, acesta va rămâne în La Liga.

Conform Marca, internaţionalul român se va întoarce la Villareal, formaţie care deţine 50% din drepturile sale. Raţiu ar uma să prindă mai multe minute la clubul la care s-a format, antrenorul Marcelino căutând cu ardoare un fundaş dreapta.

Românul este conştient că dacă va continua să nu joace, Europeanul său este in pericol, iar antrenorul Iordănescu i-a transmis lui Francisco săptămâna trecută nevoia de a schimba situaţia.

Rayo Vallecano a pariat puternic pe Andrei Ratiu. Cu doar 650 de minute repartizate în opt meciuri oficiale şi doar două meciuri de Ligă, Raţiu a rămas în fundalul rotaţiei lui Francisco într-un an cheie pentru internaţionalul român.

Această absenţă de minute a fost cea care i-a declanşat un semnal de alarmă lui Andrei, care este fericit la Vallecas şi este recunoscător că Rayo a crezut în el şi i-a oferit posibilitatea de a se instala în LaLiga.

Raţiu ştie că are nevoie de minute pentru a fi în lotul României pentru Europeanul din Germania 2024. Raţiu nu vrea să renunţe atât de repede şi şi-ar dori să continue la Vallecas, dar ştie că pentru a fi la EURO 2024 trebuie să joace.

Prin urmare, cea mai bună soluţie este să plece împrumut, să-şi asigure minute şi să revină la Vallecas cu un Campionat European în spate, ceea ce ar putea fi o mare oportunitate de reevaluare a jucătorului.

Viteza, sosirea şi creşterea sa defensivă arătate atât pe Santiago Bernabéu, cât şi în Cupă nu au trecut neobservate pe piaţă.

Au fost mai multe cluburi care i-au bătut la uşă lui Ratiu, dar o veche cunoştinţa din cariera lui este destinaţia care îl convinge cel mai mult si cea care pariază cel mai tare pe el. Villarreal, clubul care deţine 50% din drepturi, a cerut oficial transferul”, au scris cei de la Marca.

În vârstă de 25 de ani, Andrei Raţiu este cotat la 1,5 milioane de euro pe Transfermarkt. La academia celor de la Villareal a ajuns în 2010, pe când avea doar 12 ani. La nivel de seniori, fundaşul dreapta al naţionalei a evoluat atât pentru formaţia din Castellon, cât şi pentru ADO Den Haag, Huesca şi Rayo Vallecano.

De asemenea, Raţiu a jucat şi la echipele B şi C de la Villareal.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt