Managerul Institutului Nasta: Patru dintre pacienţii din unitatea mobilă - la ATI, ceilalţi trei în secţie

Managerul Institutului Nasta: Patru dintre pacienţii din unitatea mobilă - la ATI, ceilalţi trei în secţie

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a informat, luni, că patru dintre cei şapte pacienţi care erau internaţi duminică seara în unitatea mobilă se află la Terapie intensivă fiind ventilaţi non-invaziv în mod continuu, iar ceilalţi au fost transferaţi pe secţie şi sunt ventilaţi tot non-invaziv, dar intermitent.

Ea a precizat că este vorba despre două femei şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani, iar starea lor de sănătate a fost reevaluată după transfer. Totodată, au fost reevaluaţi pacienţii din Secţia de Terapie intensivă COVID din cadrul pavilionului.

"După evaluare, patru dintre pacienţii prezenţi în unitatea mobilă au rămas în Secţia de Terapie intensivă şi trei au rămas în secţie. Cei din Terapie intensivă sunt ventilaţi non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secţie în acest moment au tot ventilaţie non-invazivă, dar intermitentă, cu saturaţie peste 90%, la o concentraţie între 10 şi 14 litri de oxigen", a declarat Mahler.

Ea a afirmat că, în prezent, se fac controale "normale" de informare de către Direcţia de sănătate publică.

"Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparţine celor de la ISU şi, cu siguranţă, vor face cercetări şi vor veni cu declaraţii ei în acest sens. În acest moment, da, sunt controalele normale de informare ale DSP, probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă", a arătat Beatrice Mahler.

Ea a amintit că unitatea mobilă a fost redeschisă vineri, după curăţenie generală şi dezinfecţie.

"Marea majoritate a pacienţilor au fost admişi în cursul acestui weekend în unitatea mobilă. (...) A fost închisă, pentru că este normal şi este firesc să avem proceduri prin care să facem curăţenie generală şi dezinfecţie terminală. Infecţiile asociate asistenţei medicale sunt un risc pentru pacienţii din Terapie intensivă, iar, în Secţii de Terapie intensivă şi nu numai, fiecare salon dintr-un spital trebuie să beneficieze de astfel de proceduri", a explicat Mahler.

Potrivit acesteia, colegii săi care au sunat la 112 au văzut flacără, care însă s-ar fi stins foarte repede, şi fum.

"Într-adevăr s-a stins foarte repede, nici măcar extinctorul din cadrul institutului nu a trebuit folosit. (...) Ştim că în momentul în care am preluat unitatea mobilă, după ce au verificat-o, au spus că este funcţională şi că putem să o folosim. (...) Nu s-a sesizat o pană de curent de către colegii mei. (...) Tirul a fost folosit la capacitatea maximă, aş putea spune. Doar de trei săptămâni avem câte unul-două locuri libere. (...) Din informaţiile pe care le am de la colegii care au văzut, aceste flăcări s-au stins repede, de la sine. Nu am alte informaţii şi detalii. Pacienţii nu au simţit nimic. (...) A fost prioritar să luăm legătura cu fiecare aparţinător. S-a comunicat cu rudele pacienţilor. Medicii de gardă, după ce au evaluat pacienţii, au sunat fiecare familie", a afirmat Mahler.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt