Lupta pe salarii în arena pieţei muncii! Salariul unui covrigar în România concurează cu cel primit de mai multe profesii în Grecia

Lupta pe salarii în arena pieţei muncii! Salariul unui covrigar în România concurează cu cel primit de mai multe profesii în Grecia

Pe reţelele de socializare a apărut o postare în care se spune că o covrigărie din Bucureşti angajează personal necalificat cu 905 euro net pe lună, după reţinerea taxelor aferente (4.500 lei mai exact). Impresionant, nu-i aşa? Şi pentru că se pare că unii încearcă cu disperare să demonstreze că salariile în România sunt mici, îi contrazice viaţa reală… sau mai degrabă covrigii, scrie publicaţia greacă The Indicator, potrivit Rador Radio România şi Profit.ro.

Grecia versus România – lupta pe salarii în arena pieţei muncii! Dacă privim cu umor, putem spune că dacă vrei să „coci” un contract salarial bun, România este o destinaţie neaşteptată, dar delicioasă. Salariul unui covrigar în România concurează cu cel primit de mai multe profesii în Grecia, mai ales dacă luăm în calcul şi puterea netă de cumpărare.

În jocul puterii de cumpărare

Puterea de cumpărare, acel instrument magic care face ca euro să pară mai dur în unele ţări, dar „mai moale” în altele. Se prea poate ca în Grecia salariile să fie mai mari în unele cazuri, dar puterea de cumpărare este oarecum slăbită, mai ales dacă iei în considerare costul vieţii. O simplă plimbare prin piaţă te poate face să te întrebi cum şi de ce preţurile par să zboare mai sus decât Munţii Pindului.

În România lucrurile stau altfel. Preţurile sunt mai ”pământene”, drept pentru care cei 905 euro au mai multă valoare. Prin urmare, poţi primi un salariu bun făcând covrigi şi te poţi bucura de viaţă fără să „jonglezi” cu bugetul dând cu zarul.

În final, viaţa reală este cea care contrazice…

Oricum ar sta lucrurile, această postare ridică o întrebare interesantă: este România, până la urmă, un paradis salarial neştiut pentru ocupaţii modeste cum ar fi să faci covrigi? Sau Grecia trebuie să se uite puţin mai atent la propriile sale date? În orice caz, adevărul este că viaţa reală, după cum spune şi postarea, contrazice miturile care circulă despre salariile mici din România.

Afla mai multe despregreciacovrigiromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt