Lupta antidrog se înteţeşte. 186 de kg de heroină, ascunse printre curmale

Lupta antidrog se înteţeşte. 186 de kg de heroină, ascunse printre curmale
foto: DIICOT, Politia Română

Poliţiştii antidrog au destructurat o reţea de trafic internaţional de heroina care opera prin intermediul Portului Constanţa. Drogurile veneau din Orientul Mijlociu şi aveau destinaţia Europa de Vest, iar portul Constanţa era principala punte.
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spune că problema drogurilor a ajuns la fel de presantă în România cum este în Statele Unite. În acest context, anunţă suplimentarea cu 25 de posturi de procurori la DIICOT. 
Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean. Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională. De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT”, a declarat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. 
Ea a transmis că joi, la şedinţa de Guvern, va înainta un memorandum pentru suplimentarea posturilor de procurori. Este vorba despre 25 de posturi nou înfiinţate cu scopul de a creşte eficienţa justiţiei în lupta cu traficul de droguri. Acum avem doar 14 procurori specializaţi pe lupta împotriva drogurilor care se ocupă de mii de dosare. Din acest motiv, capturile mari sunt mai rare, din cauza volumului mare de muncă. Însă în ultima perioadă au devenit tot mai dese.
 
Poliţiştii antidrog au anunţat destrămarea unei grupări infracţionale care trafica heroină din Orientul Mijlociu în Europa de Vest prin România. Poliţiştii au capturat 186 de kilograme de heroină, ascunse într-un transport de curmale importate din Iran. Principala poartă a acestor droguri de mare risc în România este Portul Constanţa, unde specialiştii spun că ar trebui înfiinţată o structură antidrog chiar la faţa locului. 
 
Însă până la suplimentarea posturilor de procurori sau până la înfiinţarea unor noi structuri de combatere a traficului de droguri, educaţia antidrog joacă un rol şi mai important. 
 
Mii de elevi de la mai multe licee din Pitesti au fost invitaţi să participe la un proiect prin care li se prezintă alternative la obiceiurile nocive. În plus, tinerilor li se explică şi cât de periculos şi de multe ori, chiar mortal, este consumul de droguri. La toate aceste activităţi au participat şi reprezentanţii Biroului de combatere a crimei organizate şi antidrog. Efortul organizatorilor este dublat şi de cel al profesorilor. 
 
Aceasta este una dintre cele mai ample campanii antidrog derulată vreodată în şcolile din România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt