Luminiţa Odobescu, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

Luminiţa Odobescu, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE
foto: MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a participat, marţi, prin video-conferinţă, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.
”În cadrul discuţiilor, ministrul român de externe a condamnat ferm atacul împotriva Israelului şi a exprimat solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile, precum şi angajamentul faţă de securitatea acestui stat. A exprimat îngrijorare cu privire la pericolul înrăutăţirii situaţiei din Orientul Mijlociu, cu repercusiuni asupra securităţii regionale şi internaţionale şi a subliniat importanţa coordonării cu SUA, Marea Britanie şi partenerii regionali în eforturile de dezescaladare”, a transmis, marţi seară, Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului citat, totodată, ministrul român a susţinut necesitatea continuării sprijinului pentru iniţiativele menite să soluţioneze criza din Fâşia Gaza.
”În acest context, a subliniat importanţa agreării unui acord pentru încetarea focului, eliberarea tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas şi furnizarea de asistenţă umanitară populaţiei palestiniene afectate de criză, ca element-cheie pentru stabilitatea regională”, a mai transmis MAE.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt