LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

E forfotă mare prin fabricile de imprimat textile! Pe ultima sută de metri, aici se pregătesc până la cel mai mic detaliu steagurile de Ziua Naţională a României. Sunt zeci, chiar sute de mii care se îndreaptă, spre exemplu, din inima Ardealului, de la Sibiu spre toate colţurile ţării.

Drapelele vor fi arborate pe bulevardele din marile oraşe sau, după caz, în gospodăriile oamenilor obişnuiţi de la sate. Anul acesta sunt cu cel puţin o treime mai multe comenzi faţă de anii trecuţi, marcaţi de pandemia Covid şi de războiul din Ukraina.

Suntem într-o fabrică de imprimat materiale textile din Avrig, judeţul Sibiu. De mai bine de două luni, cei 75 de angajaţi lucrează la foc continuu pentru a pune la punct pânzele reunite în cele trei culori naţionale – roşu, galben şi albastru. Special pentru Ziua Naţională a României, aici au fost confecţionate aproape 10.000 de steaguri în tricolor.

Într-o primă etapă, tricolorul este proiectat în funcţie de preferinţele fiecărui client în parte - material textil, tip de arborare şi dimensiune. Apoi steagurile sunt imprimate cu ajutorul unor utilaje performante după care ajung la croit automat, mecanic, sau manual. De aici, sunt preluate de maşinile de cusut, unde primesc ultiemele finisaje înainte de a fi calcate şi ambalate.

Preţurile variază în funcţie de opţiunile alese de fiecare client în parte şi pot varia între câteva zeci de lei până la câteva mii pentru un singur steag. Pe lângă cele tricolore, au căutare şi costumele naţionale, dar şi suvernirurile realizate special pentru Ziua Naţională a României.
De 1 decembrie, în toate oraşele istorice ale României sunt programate festivităţi special, parade militare şi spectacole muzicale, de unde nu vor lipsi nici drapelurile naţionale, nici costumele tradiţionale.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt