La fiecare trei ore, un şofer conduce drogat

La fiecare trei ore, un şofer conduce drogat

La fiecare trei ore un şofer drogat este prins la volan. De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii au sancţionat 2.500 de  drogaţi şi 7.500 de şoferi care au condus băuţi. Stasticile sunt dramatice,  dar pe zi ce trece acest fenomen ia amploare. Şi maşina a devenit o armă periculoasă, zeci de oameni au murit şi aproape o sută  au fost grav răniţi din cauza şoferilor inconştienţi. Atenţie! Urmează imagini şi informaţii cu un puternic  impact emoţional!

Acesta este efectul drogurile şi al alcoolului. Un şofer care consumă aceste substanţe  şi pe urmă se urcă la volan devine instant un pericol pentru  cei din jur iar maşina se transformă într-o armă letală.

Cifrele înregistrate de la începutul anului şi  până acum scot în evidenţă o realitate înfricoşătoare. Sunt mii de oameni care se transformă în criminali fără să conştientizeze.

Şoferii inconşitienţi  au provocat în 9 luni 90 de accidente. 56 de oameni au murit şi 98 au fost grav răniţi. Printre ei se  numără, din păcate, Sebi şi Roberta, cei doi  tineri care au fost omorâţi la 2 Mai de Vlad Pascu. Şoferul drogat care a produs tragedia e acum  în  arest preventiv. Părinţii victimelor însă nu pot trece  peste durerea provocată de inconştienţa lui Pascu.

În Bucureşti, acum doi ani două fete aveau să moară pe trotuar. Femeia băută care le-a ucis pe fete a fost condamnată la patru ani şi şaşe luni  de închisoare cu executare. De  la accidentul din Andronache şi până în prezent legislaţia a fost schimbată.  Legea Anastasia prevede că şoferii băuţi sau drogaţi care provoacă un accident mortal trebuie să fie condamnaţi direct la închisoare şi cercetaţi în stare de arest.

Mai nou sunt şoferi care consideră că se pot urca la volan, în siguranţă chiar dacă au consumat droguri cu câteva zile înainte de a conduce. Nimic mai greşit!
În România anula mor aproape 4.000 de oameni în accidente de circulaţie şi suntem pe primul loc când vine vorba de accidente grave!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt