Keir Starmer este noul prim-ministru britanic. Laburistul promite să reconstruiască ţara

Keir Starmer este noul prim-ministru britanic. Laburistul promite să reconstruiască ţara

Liderul laburist britanic, Keir Starmer, a primit în mod oficial vineri de la regele Charles al III-lea misiunea de a forma noul guvern, în urma victoriei zdrobitoare a partidului său în alegerile parlamentare de joi, transmite Agerpres.

Starmer a fost primit la miezul zilei timp de o jumătate de oră la palatul Buckingham.

Fost avocat specializat în drepturile omului, Keir Starmer, în vârstă de 61 de ani, a intrat în politică abia în urmă cu nouă ani.

El va fi al treilea prim-ministru din cei mai puţin de doi ani de domnie ai lui Charles, după conservatorii Liz Truss şi Rishi Sunak.

Starmer va conduce ţara după 14 ani de guvernări conservatoare şi o succesiune de crize: austeritate, Brexit, creşterea puternică a preţurilor sau schimbări multiple de prim-miniştri.

Conform cutumei, palatul Buckingham a publicat o fotografie de la primirea viitorului premier de către suveran.

Ajuns ulterior la reşedinţa din Downing Street 10, Starmer a promis că executivul său 'va începe imediat munca de schimbare' şi de 'reconstrucţie a Regatului Unit'.

Potrivit rezultatelor aproape complete, Partidul Laburist a obţinut 412 mandate, mult peste pragul de 326 care îi asigură majoritatea absolută necesară pentru a guverna singur.
 

Afla mai multe desprestarmerlaburistukalegeripremier
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt