Jurnaliştii bătuţi au discutat cu premierul

Jurnaliştii bătuţi au discutat cu premierul

Activistul de mediu şi jurnaliştii bătuţi într-o pădure din Suceava pentru că filmau un documentar despre tăierile
ilegale de păduri s-au întâlnit astăzi cu premierul Florin Cîţu. Asta după ce ieri au stat la aceeaşi masă şi cu ministrul mediului. Cei trei au primit promisiunea premierului că se va face un grup de lucru la ministerul Mediului şi că, în curând se va îmbunătăţi aplicaţia SUMAL, cea care urmăreşte materialul lemnos.

După ce jurnaliştii împreună cu activistul de mediu au fost bătuţi, ameninţaţi şi batjocoriţi în timp ce încercau să îşi facă treaba, au stat acum la aceeaşi masă cu ministrul mediului şi cu şeful Guvernului. Florin Cîţu a spus că:

”E clar că nu putem lăsa lucrurile aşa, nu putem tolera violenţa în nicio situaţie. Autorităţile trebuie să îşi facă treaba şi să se asigure că cetăţenii români sunt în siguranţă, iar cei care greşesc trebuie să plătească.

O primă decizie a fost ca aplicaţia SUMAL, sistemul de urmărire a lemnului tăiat, să fie îmbunătăţită. Guvernul va
lucra alături de ONG-işti pentru asta.

După întâlnirea cu premierul, Tiberiu Boşutar, activistul de mediu, a declarat că nu este de ajuns acest lucru. Dosarul deschis pentru agresori este pentru loviri şi alte violenţe, deşi oamenii susţin că au fost ameninţaţi cu moartea.

În urmă cu aproape o săptămână, activistii de mediu Tiberiu Boşutar şi Gabriel Păun şi jurnalistul Radu Mocanu au fost bătuţi grav de aproximativ 20 de persoane, într-o pădure din Suceava. Acestia filmau un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri. După agresiune, atacatorii le-au spart toate echipamentele. Din fericire, unul dintre jurnalisti a reusit să fugă şi a sunat la 112 după ajutor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt