Jocurile Olimpice de la Paris: Ceremonia de deschidere pe Sena a avut un cost estimat la 100 de milioane de euro

Jocurile Olimpice de la Paris: Ceremonia de deschidere pe Sena a avut un cost estimat la 100 de milioane de euro

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, un eveniment grandios desfăşurat pe râul Sena, a avut un cost estimat de aproximativ 100 de milioane de euro, conform unui raport ataşat la proiectul de lege a finanţelor Franţei pentru anul 2025, informează Le Monde.

Conform calculelor realizate de Le Monde, bazate pe datele incluse în raportul privind contribuţia financiară publică în sectorul sportiv, se estimează că organizarea Jocurilor Olimpice de la Paris a costat statul francez şi autorităţile locale cel puţin 2,8 miliarde de euro. Estimările iniţiale preconizau un cost de 1,47 miliarde de euro, ulterior ajustat la 2,4 miliarde.

Raportul, care cuprinde 102 pagini, include prima cifră oficială legată de costul ceremoniei de deschidere pe Sena: „aproximativ 100 de milioane de euro”.

Această sumă reflectă doar fondurile alocate de comitetul de organizare, fără a include cheltuielile suplimentare suportate de stat pentru asigurarea securităţii evenimentului. În luna iulie, Le Canard Enchaîné menţiona un cost total de 122 de milioane de euro. Spre comparaţie, ceremonia Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, desfăşurată pe stadionul Wembley, a avut un cost estimat la 30 de milioane de euro.

Afla mai multe desprejocuriolimpiceparis
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt