Instanţa supremă sesizează Curtea Constituţională, la cererea REPER, privind ordonanţa de comasare a alegerilor

Instanţa supremă sesizează Curtea Constituţională, la cererea REPER, privind ordonanţa de comasare a alegerilor

Ordonanţa de urgenţă care prevede comasarea alegerilor ajunge la CCR. Judecătorii instanţei supreme au admis marţi cererea partidului REPER, fondat de Dacian Cioloş, de sesizare a Curţii Constituţionale. 
În 16 martie, la constituirea Biroului Electoral Central, au fost respinse cererile REPER şi PMP de a avea câte un reprezentant în BEC, fiind invocate prevederile ordonanţei de comasare a alegerilor. REPER, condus de Dacian Cioloş, a atacat la instanţa supremă procesul-verbal de constituire a Biroului Electoral Central, însă contestaţia a fost respinsă marţi de judecători.
În schimb, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere a REPER de sesizare a Curţii Constituţionale privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului care stă la baza organizării alegerilor din 9 iunie. 
"Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de petentul Partidul Reînnoim Proiectul European în România – REPER. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor OUG nr. 21/2024, în ansamblul său. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 19 martie 2024", este decizia instanţei supreme.
Cine reprezintă partidele 
Potrivit deciziei BEC, Viorel Mocanu e reprezentantul PSD, Cristian Ene este reprezentantul PNL, Ştefania Petre e reprezentanta USR, în timp ce AUR îl are pe Laurenţiu Plăeşu. De asemenea, reprezentanţi în BEC mai sunt Maria Kolumban, de la UDMR, dar şi Bogdan Tohăneanu, de la Pro România, în timp ce Grupul minorităţilor l-a desemnat pe Ioan Truţer.
(Elena Andrei)

Afla mai multe despreciolosreperccrcomasare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt