Înger pentru trei copii

Înger pentru trei copii

lor, lovită de o

Timp de 10 zile doi părinţi din Satu Mare s-au rugat ca fiica lor, lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, să
supravieţuiască. Au sperat într-o minune până în ultima clipă, însă, adolescenta s-a stins din viaţă. Nu înainte însă că părinţii să fie de acord sa îi doneze organele. Gestul lor s-a transformat în salvarea altor 3 copii, aflaţi de mult pe listele de aşteptare pentru un transplant.

Tatiana mergea către şcoală în momentul în care un tânăr de 18 ani a izbit-o cu maşina pe trecerea de pietoni. Imediat după impact, şoferul a fugit de la locul accidentului, lăsând-o pe adolescenta de 15 ani în agonie. A urmat apoi o luptă contra cronometru pentru salvarea Tatianei, care a fost transportată de urgenţă la spitalul de pediatrie din Cluj. Timp de 10 zile medicii au încercat să ii salveze viaţa. ,Tânăra a intrat însă în moarte cerebrală. Acesta a fost şi momentul în care părinţii ei au decis să îi doneze organele.

În timp ce părinţii Tatianei se pregăteau de înmormântare, părinţii a doi copii primeau un telefon salvator.Nicolas are 8 ani şi este din Braşov. De doi ani se afla pe lista de aşteptare pentru a primi un rinichi. Un alt adolescent a primit al doilea rinichi al Tatianei.

Cele două operaţii au avut succes.

Ficatul fetei care a murit în urma accidentului a ajuns la Institutul Fundeni şi a oferit o şansă la viaţă pentru un al
treilea copil în suferinţă. De la începutul anului şi până acum la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca au avut loc 5 transplanturi de rinichi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt