Inculpată în dosarul Colectiv, moarte suspectă

Inculpată în dosarul Colectiv, moarte suspectă
Inquam Photos/Liviu Florin Albei

Dosarul incendiului din clubul Colectiv este din nou în atenţia publică. Şefa firmei care a organizat focul de artificii în noaptea fatidică, şi persoana care avea cea mai mare condamnare în dosar, a fost găsită fără suflare. Până în
prezent, în cazul care a zguduit întreaga Românie, nu există nicio o decizie definitivă a instanţei.

30 octombrie 2015. 64 de tineri morţi , alte câteva sute grav rănăţi din cauza arsurilor grave. După aproape 6 ani - niciun vinovat - dosarul Colectiv se tot plimbă în instanţă.

Şefa firmei pirohenice care s-a ocupat de focul de artificii a fost găsită fără suflare, cu o lună înainte de a-şi afla
pedeapsa definitivă.

12 ani şi 8 luni de închisoare primise femeia în primă instanţă în dosarul colectiv - cea mai mare pedeapsă dintre toţi inculpaţii. Daniela Niţă împlinise 44 de ani cu doar câteva zile în urmă. Nu prezenta urme de violenţă pe corp, când a fost găsită de echipele de intervenţie. Anchetatorii iau în calcul orice pistă - inclusiv sinuciderea. Necropsia va stabili, însă, cauza decesului. Vecinii nu ştiau că avea legătură cu incendiul din Clubul Colectiv.

În dosar au mai fost condamnaţi doi pirotehnişti - unul la 9 ani şi 8 luni de închisoare, celălalt la 10 ani. Dar şi directorul firmei de artificii, care a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Cei trei patroni ai clubului au fost condamnaţi la câte 11 ani şi 8 luni de închisoare. Şi primarul de atunci al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani şi 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu.

La finalul lunii octombrie 2015, clubul Colectiv, improvizat într-o fostă fabrică din Bucureşti a luat foc din cauza artificiilor aprinse în timpul unui concert la care participau sute de tineri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt