Încă un caz George Floyd

Încă un caz George Floyd

Un caz asemănător celui al americanului George Floyd cutremură Cehia. Un bărbat de etnie romă a murit după ce
un poliţist care încerca să-l aresteze a stat un sfert de oră cu genunchiul pe gâtul acestuia.

Înregistrarea video cu momentul imobilizării tânărului a devenit virală în Cehia, unde a stârnit valuri de indignare. În imaginile filmate în oraşul Teplice se vede cum unul dintre poliţişti ţine genunchiul pe gâtul tânărului care se zbate să respire. La fel ca şi în cazul George Floyd, victima s-a stins în ambulanţa venită să-l preia. Potrivit versiunii oficiale a autorităţilor cehe, bărbatul a murit în urma unei supradoze de droguri. Brutalitatea extremă a oamenilor legii este însă evidentă.

Un incindent similar a filmat luna aceasta în Canada. Poliţiştii din Montreal au intervenit într-o bătaie de stradă între mai mulţi adolescenţi. Pe unul dintre aceştia, un tânăr de culoare, poliţiştii l-au imobilizat cu genunchiul pe cap. Timp de 15 minute. În tot acest interval, băaitul nu a scos nici măcar nu un sunet. La un moment dat, unul dintre polişti arată către cameră un obiect ce pare să fie un pistol cu electroşocuri.

Din fericire, tânărul a scăpat cu viaţă. Incidentul a provocat furia comunităţii de culoare din Canada, iar o anchetă cu privire la circumstanţele reţinerii este încă în desfăşurare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt