În pielea lor – campanie de educare şi sprijin pentru persoanele cu dermatită atopică

În pielea lor – campanie de educare şi sprijin pentru persoanele cu dermatită atopică

Asociaţia Community Links, împreună cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, lansează o iniţiativă publică de educare cu privire la dermatita atopică moderată şi severă, o afecţiune tot mai răspândită şi cu un impact mare asupra vieţii pacienţilor.

Dermatita atopică este o afecţiune cronică inflamatorie cu manifestare cutanată, uneori jenantă şi adesea neînţeleasă, care afectează major starea emoţională şi viaţa socială a celor bolnavi. Pacienţii cu forme moderate şi severe de dermatită atopică sunt adesea stigmatizaţi, trec prin diferite ipostaze de bullying, lipsesc în proporţie mare de la locul de muncă şi de la şcoală şi sunt izolaţi de activităţile sociale.


În Pielea Lor este o invitaţie de a privi mai atent viaţa pacienţilor cu dermatită atopică şi călătoria lor plină de provocări, cu speranţa de a aduce un plus de înţelegere, conştientizare şi empatie publică.
Dermatita atopică prin „pielea” pacienţilor

Prin acest demers, campania În Pielea Lor oferă o voce importantă pacienţilor, ale căror mărturii pot impulsiona persoanele cu simptomatologie de dermatită atopică să se adreseze unui medic dermatolog împreună cu care să exploreze variantele de tratament cele mai potrivite. În egală măsură, poveştile lor sunt o fereastră deschisă către provocările legate de gestionarea dermatitei atopice, dar şi către posibilele soluţii pentru o viaţă mai bună.

Pacienţii care au oferit cu generozitate, curaj şi multă asumare detalii despre lupta lor cu dermatita atopică au inspirat filmul dedicat tuturor pacienţilor din România care au această afecţiune.


Experienţele valoroase ale pacienţilor cu dermatită atopică dar şi lecţiile lor de viaţă, pline de optimism, încredere şi empatie, pot fi citite pe platforma de suport a campanie: www.inpielealor.ro.

Afla mai multe despredermatitaeducaţiesănătate
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt