În fabrica de gheaţă se lucrează la foc continuu

În fabrica de gheaţă se lucrează la foc continuu
foto: fabricadegheata.ro

E vară, e caniculă, iar oamenii caută cu disperare modalităţi să se răcorească. Şi ce poate fi mai de ajutor pe o astfel de vreme decât nişte cuburi de gheaţă în paharul cu apă sau suc. Am vizitat şi noi o gheţărie ca să vedem cum se fabrică şi care sunt condiţiile de lucru. Am dat peste angajaţi fericiţi că au scăpat de caniculă, chiar dacă e mult de muncă. Cele 15 tone de cuburi de gheaţă produse într-o zi abia acoperă cererea foarte mare.  

60 de tone de cuburi de gheaţă pleacă zilnic de aici spre toată ţara. În singura ghetarie din Prahova zgomotul cuburilor de gheaţă care cad din masini se aude 24 de ore din 24, iar angajatii ambaleaza mii de pungi in fiecare zi. O afacere care prosperă in plina caniculă. Acum, vânzările au explodat.

Desi volumul de munca este mare, angajatii nu se plang. Arşiţa de afară nu îi afectează deloc. Dacă în hala de producţie temperatura nu depăşeşte şase grade, în depozit ajunge la minus 14.

Pretul de vanzare al cuburilor de gheata, direct din fabrică, pleaca de la 3 lei o pungă si poate ajunge pana la 7 lei, în funcţie de cantitate. În magazine şi benzinării însă, aceeaşi pungă se vinde cu 10 şi chiar cu 20 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt