Dacă vrei ca micuţul tău să fie sănătos şi să aibă performanţe bune la şcoală, ajută-l să aibă o imunitate de fier. Revenirea în colectivitate îi expune pe copii la interacţiunea cu virusurile de gripă şi răceală. Oferă-i protecţie şi dragoste încă din prima zi de şcoală.
Spre deosebire de oamenii mari, copiii au un sistem imunitar mai fragil. De aceea este bine ca odată cu începerea şcolii părinţii să acorde o atenţie deosebită pentru ca cei mici să aibă o imunitate de fier. Dieta echilibrată, bazată pe alimente naturale, dar şi câteva reguli de igienă sunt esenţiale pentru a-i menţine o imunitate de fier copilului tău.
Fructe şi legume pentru o imunitate de fier
Fructele şi legumele sunt un aliat puternic pentru sănătatea copiilor. Încearcă ăs-i oferi celui mic, încă din prima zi de şcoală, o dietă bogată în substanţe nutritive, aşa cum sunt vitaminele, proteinele şi mineralele. Alimentele naturale şi cele cât mai puţin procesate sunt foarte benefice pentru a-i oferi copilului o imunitate de fier.
Este esenţial ca alimentele pe care copilul le consumă să fie bogate în vitaminele A, B6, B9, C şi D. Toate aceste grupe de vitamine au rol în creşterea imunităţii şi, totodată, îi îmbunătăţesc atenţia şi memoria. Fructe precum merele, portocalele, kiwi sau bananele sunt o sursă importantă de astfel de vitamine. De asemenea, ardeiul gras, broccoli sau varza conţin la rândul lor nutrienţi importanţi pentru sănătatea organismului celui mic.
Bineînţeles, copiii au nevoie şi de proteină animală. Aşa că peştele sau carnea de curcan pot fi alimente pe care cei mici le pot mânca, în diferite combinaţii, astfel încât să crească mari şi sănătoşi.
Reguli de igienă pentru o imunitate de fier
Pe lângă alimentaţie, câteva reguli de igienă sunt esenţiale pentru imunitatea unui copil. Astfel, trebuie să-l înveţi pe cel mic să se spele pe mâini cât mai des cu apă şi săpun. Este nevoie de 30 de secunde de spălat pe mâni cu apă şi săpun pentru ca cel mic să fie ferit de infecţiile provocate de virusurile de gripă şi răceală.
De asemenea, este importantă şi igiena nasului. Un nas curat va ţine la distanţă microorganismele care-i pot afecta sănătatea. Tu cum l-ai pregătit pe cel mic de începerea anului şcolar?