Guvernul ar putea avea o şedinţă la Timişoara pentru a aproba construirea unui nou stadion şi pentru a putea începe demolarea actualei arene

Guvernul ar putea avea o şedinţă la Timişoara pentru a aproba construirea unui nou stadion şi pentru a putea începe demolarea actualei arene

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc săptămâna viitoare, la Timişoara, pentru a aproba construirea unui nou stadion şi demolarea actualului.

”Noul stadion al Timişoarei a intrat în ultima etapă. Hotărârea de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru Stadionul «Dan Păltinişanu» va fi aprobată în şedinţa care va avea loc săptămâna viitoare. Acesta este ultimul pas procedural înaintea demolării vechii arene timişorene. Ţinând cont de importanţa acestui proiect, premierul Marcel Ciolacu ia în calcul ca această şedinţă a Executivului să aibă loc chiar la Timişoara”, a anunţat Alfred Simonis, joi, într-un comunicat de presă.
 
Alfred Simonis a afirmat că a avut o discuţie în acest sens cu premierul Marcel Ciolacu. 
 
”Am avut astăzi o ultimă discuţie cu premierul Marcel Ciolacu pe acest subiect şi am primit asigurări că Hotărârea de Guvern va fi aprobată în şedinţa care va avea loc săprămâna viitoare, poate chiar la Timişoara. Dacă această şedinţă a Guvernului se va ţine la Timişoara, vorbim despre un gest simbolic pentru că acest stadion este cea mai mare dorinţă a iubitorilor de sport din oraşul şi judeţul nostru. Totodată, prezenţa Guvernului la Timişoara arată deschiderea Executivului faţă de oraş şi proiectele importante pe care le implementăm”, a adăugat Alfred Simonis.
 
Actualul stadion ”Dan Păltinişanu” din Timişoara se află într-o stare avansată de degradare şi a fost închis pentru competiţii în anul 2022, întrucât nu prezintă siguranţă.
 
Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro, bani de la CNI şi Consiliul Judeţean Timiş. Este prevăzut cu 32.000 de locuri, nu va avea şi pistă de atletism şi nu va fi unul complet acoperit, aşa cum este Arena Naţională de la Bucureşti.
 
Stadionul actual din Timişoara a fost construit în 1963 prin muncă voluntară.

Afla mai multe despretimisoarastadiondecizieguvern
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt