Guru Bivolaru, reţinut în Franţa. Ar putea urma o a patra condamnare la închisoare

Guru Bivolaru, reţinut în Franţa. Ar putea urma o a patra condamnare la închisoare

Prins după mai mulţi ani în care a fost urmărit, Gregorian Bivolaru a atras şi atenţia autorităţilor franceze. Poliţia franceză îl suspectează de răpire, viol şi trafic de fiinţe umane. Gurul are o lungă istorie în practicarea yoga, pe care a învăţat-o la vârsta de 20 de ani.

Deşi, înainte de a crea MISA, a fost internat la psihiatrie, a reuşit apoi să adune sute de mii de adepţi. În România a devenit cunoscut odată cu celebrele spirale de meditaţii organizate în diferite locuri din ţară.

Este prima dată când yoghinul de 71 de ani este reţinut de o autoritate străină. În România, a ispăşit trei pedepse. Prima chiar în urmă peste 40 de ani. În 1977 a fost condamnat pentru că a distribuit materiale pornografice. În anul Revoluţiei, a fost acuzat de aceleaşi infracţiuni şi a fost internat la psihiatrie.

Medicii au spus că nu avea discernământ şi că prezenta un grad ridicat de pericol social şi de răspândire a practicilor sexuale aberante. Imediat după căderea comunismului a înfiinţat MISA. Organizaţia a luat o amploare neaşteptată şi a adunat 30.000 de adepţi în România şi alţi 200.000 în alte 34 de ţări ale lumii.

Prin celebrele spirale în care oamenii se adunau pentru yoga, Bivolaru spunea că se conecta cu aceştia din Suedia sau Franţa. A organizat astfel de manifestări în Costineşti, la Băile Herculane sau la Cetatea Sarmizegetusa. Totuşi, guru este acuzat că şedinţele de meditaţii în care se vedea cu adepţii MISA erau un pretext pentru ca acesta să întreţină relaţii sexuale cu femeile pe care le-ar fi spălat pe creier.

Ultima oară când Bivolaru a avut de-a face cu legea a fost la condamnarea din 2013. A fost prins abia trei ani mai târziu în Franţa şi adus în România. Trebuia să ispăşească o pedeapsă de şase ani, dar a fost eliberat condiţionat după doar un an. Instanţa a considerat că nu e pericol public. 

Acuzaţiile pe care poliţia franceză i le aduce yoghinului sunt cele mai grave de până acum. Chiar dacă a fost arestat, Bivolaru încă figurează pe lista Interpol cu notificare roşie, rezervată celor mai periculoşi şi violenţi infractori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt