Giorgia Meloni, după câştigarea alegerilor în Italia: Vrem o Europă care nu se implică în chestiuni care nu o privesc, lăsând competenţe în seama statelor naţionale

Giorgia Meloni, după câştigarea alegerilor în Italia: Vrem o Europă care nu se implică în chestiuni care nu o privesc, lăsând competenţe în seama statelor naţionale

Premierul italian Giorgia Meloni, câştigătoare a alegerilor europene din ţara sa, a declarat luni că rezultatul "impune ca Europa să privească mai mult spre dreapta", în ceea ce priveşte un posibil al doilea mandat pentru Ursula von Der Leyen (de la PPE) în fruntea Comisiei Europene, informează Agerpres.

”Este încă devreme să vorbim despre asta. O parte din majoritatea care a susţinut-o pe Ursula (populari europeni, socialişti şi liberali) rezistă, dar şi alte partide care nu fac parte din acea majoritate cresc bine”, a declarat Meloni pentru postul de radio RTL.

"Pe mine mă interesează să contribui la o Europă care este diferită de cea pe care am cunoscut-o în aceşti ani, care face lucruri pe care de multe ori nu le-a făcut şi care nu se implică în chestiuni care nu o privesc, lăsând competenţe în seama statelor naţionale. Italia va avea un rol decisiv", a promis Meloni, care şi-a moderat discursul în ultimii ani.

De asemenea, Meloni, al cărei partid face parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din PE, a recunoscut "rezultatul foarte important" al celuilalt mare lider al extremei drepte europene, franţuzoaica Marine Le Pen, partenera lui Salvini în partidul european Identitate şi Democraţie (ID).

Însă Meloni nu a făcut aluzie la posibile negocieri şi s-a limitat la a spune că "parcursul pe care îl face (Le Pen) este foarte interesant".
 

Afla mai multe despremelonialegeriue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt