George Simion anunţă o cale extraordinaă de atac la CCR a ordonanţei privind comasarea alegerilor. ”Avocatul Poporului a decis să nu conteste acest act normativ”

George Simion anunţă o cale extraordinaă de atac la CCR a ordonanţei privind comasarea alegerilor. ”Avocatul Poporului a decis să nu conteste acest act normativ”

Liderul AUR George Simion a anunţat că va contesta la CCR, printr-o cale extraordinară de atac, ordonanţa privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi a adăugat că face acest lucru fiindcă Avocatul Poporului a decis să nu conteste actul normativ.
„Avocatul Poporului a organizat, ieri, un vot prin care a decis să nu conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa privind comasarea alegerilor. Este o informaţie pe care o avem din interiorul instituţiei Avocatul Poporului. În statul român şi în ordinea constituţională, partidele politice sunt obligate să vegheze la respectarea Constituţiei, la respectarea statului de drept. Venim astăzi în faţa Curţii Constituţionale cu o solicitare excepţională, cu o acţiune oblică, prin care cerem, pe baza Constituţiei, care la articolul 8 prevede că partidele politice sunt un garant al respectării naţionale, depunem în speranţa că mai avem totuşi o Curte Constituţională, către domnul Marian Enache, acest demers constituţional. Sperăm, având în vedere că suntem partid parlamentar, având în vedere că a noastră calitate este recunoscută de Constituţie, ca această acţiune să fie admisă şi să avem măcar parte de o judecată din partea plenului Curţii Constituţionale”, a explicat George Simion, într-o declaraţie de presă susţinută, marţi, în faţa sediului CCR.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt