Gazele se scumpesc de la 1 iulie. Cu cât cresc facturile

Gazele se scumpesc de la 1 iulie. Cu cât cresc facturile

ANRE a aprobat tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale aplicabile consumatorilor de gaze naturale beneficiari ai serviciului de distribuţie, începând cu 1 iulie.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat o creştere medie cu 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor naturale aplicabile consumatorilor de gaze naturale beneficiari ai serviciului de distribuţie, care reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit.

Modificarea tarifelor este determinată de trei factori principali: creşterea costurilor serviciului de distribuţie gaze naturale cu inflaţia prognozată a anului 2024 de 4,6%, creşterea costurilor de capital în urma realizării în anul 2023 a unui volum investiţional record, atât în racordări de noi consumatori, cât şi în extinderi de sisteme de distribuţie în zonele concesionate, precum şi ca urmare a reducerii cantităţii de gaze naturale distribuite în anul 2023 cu 8%. Exemplu: pentru un client casnic care locuieşte într-un apartament cu 3 camere şi are un consum anual de gaze naturale de 3 MWh, valoarea lunară a facturii de gaze naturale poate creşte cu aproximativ 2,5 lei, susţine ANRE, conform Profit.ro.

(Elena Andrei)
 

Afla mai multe desprescumpirianre
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt