Franţa îi va amenda pe pacienţii care nu se prezintă la programările la medic

Franţa îi va amenda pe pacienţii care nu se prezintă la programările la medic

Guvernul francez va introduce o sancţiune de 5 euro pentru persoanele care nu se prezintă la programarile la medic. Mai mult, Guvernul vrea să crească şi numărul absolvenţilor la medicină, scrie Le Monde.

 Amenda este una dintre măsurile anunţate de premierul francez Gabriel Attal pentru a stimula serviciul de sănătate care se luptă să ţină pasul cu cererile tot mai mari.  Anual, sunt aproximativ 27 de milioane de consultaţii neonorate de pacienţi.

„Nu putem permite acest lucru”, a declarat premierul. Măsura ar putea elibera până la 20 de milioane de programări pentru alte persoane. Guvernul vrea ca sancţiunea să se aplice de la 1 ianuarie 2025.

Premierul va încerca, de asemenea, să crească numărul absolvenţilor de medicină, în contextul crizei medicale cu care Franţa se confruntă. Sunt prea puţini medici comparativ cu numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri. Medicina este considerată una dintre cele mai dificile diplome universitare obţinute în Franţa, până la o treime dintre studenţi abandonează studiile după primul an.

 

Afla mai multe desprefrantasanatatemedicina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt