Expert ucrainean: Rusia ar fi lansat atacuri din România

Expert ucrainean: Rusia ar fi lansat atacuri din România
foto: News.ro

Ruşii ar fi lansat atacurile asupra porturilor ucrainene chiar din România. Afirmaţia aparţine unui analist militar de la Kiev, care spune că teritoriul ţării noastre dar şi al Moldovei serveşte pentru atacurile armatei ruse.. Între timp, trupele ucrainene ţin piept bombardamentelor şi continuă contraofensiva. Ruşii au lansat peste 77 de lovituri aeriene. 

Unul dintre cei mai vocali analişti militari din Ucraina, care aparţine grupuluiui ,,Rezistenţa informaţională", susţine că Rusia a folosit spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova în timpul atacurilor cu rachete şi drone asupra Ucrainei. 

Kovalenko spune că apărarea aeriană ucraineană nu a putut distruge dronele ruşilor, lansate din România şi Republica Moldova. El a precizat că Rusia ar fi folosit spaţiul aerian al Moldovei atunci când a atacat cu rachetă de croazieră Kalibr.

Armata rusă a atacat regiunile Herson şi Donetk de peste 100 de ori în doar o singură zi. Rachetele şi dronele au avariat mai multe obiective militare, dar au lovit şi zonele civile. În regiunile din est, forţele ucrainene continuă să desfăşoare operaţiuni ofensive şi câştigă teren în direcţia Melitopol şi lângă Bahmut. Soldaţii provoacă pierderi trupelor ruseşti şi epuizează echipamentele inamicului de-a lungul întregii linii de front.

Potrivit unei surse de la Kremlin, Vladimir Putin i-a dat termen ministrului Apărării, Serghei Şoigu, ca până la 1 octombrie să oprească contraofensiva declanşată de Kiev la începutul verii. Cu toate acestea, bilanţul trupelor pe front nu arată deloc bine. Conform ultimelor date, Rusia a pierdut, de la începutul războiului, peste 200 de mii de soldaţi, 8,700 de tancuri şi aproape cinci mii de drone.

Ucrainenii stau  însă cu frica-n sân din cauza atacurilor cu drone. Dronele sunt cele mai periculoase şi cel mai greu de detectat pe radare, şi doar echipamentele occidentale le pot depista. Washingtonul a anunţat că va trimite Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, care vor completa arsenalul ucrainean de sisteme de lovituri de precizie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt