Emil Dumitru (PNL), mesaj pentru ministrul Agriculturii: Problema secetei trebuie rezolvată prin crearea unui bun sistem de irigaţii

Emil Dumitru (PNL), mesaj pentru ministrul Agriculturii: Problema secetei trebuie rezolvată prin crearea unui bun sistem de irigaţii

Deputatul PNL Emil Florian Dumitru a transmis un mesaj pentru ministrul Agriculturii, în contextul secetei care afectează România vara aceasta. El spune că problema poate fi rezolvată prin crearea unui sistem bun de irigaţii. 

«Seceta din această vară e o problemă reală pentru agricultori, dar această problemă putea fi mai mică dacă Ministerul Agriculturii făcea eforturi mai mari pentru atragerea fondurilor europene destinate irigaţiilor.

Comisia Europeană a semnalat că România riscă să piardă 500 de milioane de euro bani europeni pe agricultură, aferenţi perioadei 2014-2020. Sunt bani destinaţi mai multor domeniiagricole, inclusiv infrastructurii de irigaţii », a scris Emil Dumitru pe pagina sa de Facebook.

Seceta în agricultură trebuia să declanşeze, de mai multă vreme, semnale de alarmă la nivelul ministerului

« Ministerul Agriculturii trebuia să se preocupe mult mai atent de absorbţia fondurilor europene în zona de irigaţii. La fel, trebuia efort mai mare pe programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii, finanţat din bugetul naţional.

Seceta în agricultură trebuia să declanşeze, de mai multă vreme, semnale de alarmă la nivelul ministerului. Din păcate, Ministerul Agriculturii se mulţumeşte doar să promită despăgubiri fermierilor afectaţi de secetă – ceea ce înseamnă un ajutor util, dar insuficient.

Nu putem rezolva problema secetei în agricultură doar prin despăgubiri; ea trebuie rezolvată prin crearea unui bun sistem de irigaţii, care să salveze recoltele în anii secetoşi. PNL susţine investiţiile în infrastructura de irigaţii; sunt investiţii care merită făcute, care trebuie făcute. E nevoie de un efort temeinic la Ministerul Agriculturii pentru investiţii rapide şi ample în sistemul naţional de irigaţii », a adăugat PNL-istul.

Afla mai multe desprepnlagriculturaseceta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt